Ympäristö suotuisaksi

Syyskuussa kirjoitin siitä, kuinka energiatasoon vaikuttavat unen, ravinnon ja liikunnan kolminaisuuden lisäksi myös muut tavat. Puhuin viikon suunnittelusta, saunomisesta ja sähköpostihetkestä. Viime viikolla pohdimme Niinan kanssa sitä, miten saisin liikunnan takaisin rotiin.

Kaikessa tässä minulle isoksi asiaksi on noussut ympäristön suunnitteleminen tukemaan sitä, mitä tavoittelen. Maanantaiaamun suunnitteluhetki on muodostunut minulle arvokkaaksi. Otan aamun leppoisasti kahvikupin ääressä viikon töitä miettien ja viikon tavoitteet rakentaen. Toimistolle menen vasta klo 10. Tavattuani tällä viikolla valmentajani Niinan, maanantain rutiinit menivät uusiksi. Tästä lähtien suuntaan heti aamusta joogaan klo 7.15, sitten syön aamupuuron ja pidän tutun suunnitteluhetken salilla. Viikossa on nyt sekä arvokasta suunnitteluaikaa että kuntoilua joogan muodossa maanantaisin ja tenniksen merkeissä keskiviikkoisin ja perjantaisin.

www 10-2

Niina tiukkana treeniaikataulun kanssa: joogaa maanantaiaamuun!

Tekemisen lisäksi avainasemassa on tekemättömyys. Vaikka viikot ovat hektisiä 925 Festivaalien alla, on suorituskyvyn kannalta oleellista ottaa iisisti. Kokeilen siis seuraavaa:

  • Jatkan hyväksi havaittua email-kieltoa kotona kello 19 jälkeen.
  • Siirrän iPad-laturin pois makuuhuoneen yöpöydältä ja vaihdan tilalle hyvän dekkarin.
  • Kuuntelen autossa jotain muuta kuin ajankohtaisradiota. Siellä kun käsitellään yleensä vain vakavia asioita.
  • Pyrin hiljentymään töissä päivittäin. Olin jo aiemmin päättänyt kuunnella mindfulness-ääniteitä toimistolla, mutta ilman kuulokkeita siitä ei ole tullut hälyisessä ympäristössä mitään. Taas kerran ympäristön säätäminen on siis tarpeen. Hankin hyvät kuulokkeet ja vihdoin hiljentymisen testaaminen voi alkaa.

ps. Kävin juuri Petri Ratilaisen luona syvärentoutuksessa, joka tehtiin äänimaljoilla. Olo on kuin hyytelöä. Palaan ensi viikolla kertomaan, vaikuttiko tämä unen laatuun.

Laturin energiatestin tulokset herättivät toimitusjohtajamme Pekan tajuamaan, että omalle hyvinvoinnille ja työteholle on tehtävä jotain. Pekan tavoite on saada syksyn aikana energiatasonsa nousuun valmentajansa Laturin Niina Palmun avustuksella. Blogin lisäksi energiahaasteen etenemistä voi seurata Pekan twitterissä @pohjakallio ja #ppenergia.

Pekka

925 Designin toimitusjohtajalla Pekalla on takanaan pari vuosikymmentä erilaisia liiketoiminnan, tuotekehityksen, innovaatiotoiminnan ja markkinoinnin johdon tehtäviä ympäri maailmaa. Pekan intohimo on merkityksen kirkastaminen ja parempi johtaminen.

Niina

Niina Palmulla on lähes 20 vuoden kokemus hyvinvointialalta motivoivien liikuntatuotteiden kehittämisestä, kouluttamisesta sekä ryhmäliikunnan vetämisestä. Tällä hetkellä hänen vastuulla on terveellisen ja aktiivisen elämäntavan edistämiseen suunnatun tuotteen kehitys Laturilla.

Avainsanat: ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *