Tee visio, missio ja arvot näkyviksi

Ongelma: Yritysten visiot, missiot ja arvot ovat usein piilossa jossain intranetissä (kuten yksi haastateltavistamme sanoi), ja ne kaivetaan esiin vain yritysesittelyjä varten. Työntekijät ovat saattaneet kuulla ne esimerkiksi strategiapäivän yhteydessä, mutteivät muista niitä arjessa, saati että ne koskettaisivat heitä henkilökohtaisesti.

Idea: Varmistetaan, että yrityksen tavoitteet ja arvot ovat kaikkien nähtävillä – maalaamalle ne vaikkapa yhteisten tilojen seiniin. Kaikkia kolmea, missiota, visiota ja arvoja, on mahdollista konkretisoida hyvin monella eri tavalla, esimerkiksi käytännönläheisillä tarinoilla.

Kommentteja: 925-hankkeessa kävi hyvin selkeästi ilmi, että ympäripyöreät, geneeriset missiot, visiot ja arvot eivät johda toivottuun lopputulokseen. Uskottavuus vaatii uusia ja yllättäviä, ihmisläheisiä keinoja.

Sitaatti tutkimuksesta: ”Työntekijämme ovat kirjoittaneet omat arvonsa vastaanottohuoneen seinään. Niitä on hauska pysähtyä lukemaan ja tuntuu hienolta, kun näkee, että asiakas lukee niitä. Tulee ihan ylpeä olo.”

Julkaisemme joka viikko poimintoja Saku Tuomisen ja Pekka Pohjakallion kirjoittamasta kirjasta Työkirja – Työelämän vallankumouksen perusteet. Osa poiminnoista on lyhennetty ja muokattu blogiin sopivammiksi.

925

925 Design on paremman työelämän suunnittelutoimisto. Tehtävämme on saada ihmiset ajattelemaan rohkeammin, toimimaan järkevämmin ja väsymään vähemmän. Taistelemme työpäivien pirstaleisuutta ja sekavuutta sekä jatkuvaa kiireen tunnetta vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *