Raivaa viikkoosi muutama vakiopaikka

Ongelma: Palaverit jyräävät usein kaiken alleen. Mikäli päivässä on vapaana pienikin kolo, täyttyy se aina, palaverilla. Siksi keskittymistä vaativat työt jäävät liian usein tehtäviksi illalla kotona tai ne yritetään hoitaa puolihuolimattomasti palaverien välissä tai niiden aikana.

Idea: Lisätään omaa hallintaa ajankäytön suunnitteluun. Toki palavereille ja reagointia vaativille asioille pitää jättää tilaa, mutta kalenteriin voi buukata myös omia vakioslotteja, joita, huom! ei peruta kovin helposti. Kuten:

Suunnittelu: varaa päivän alkuun hetki päivän suunnitteluun ja loppuun hetki päivän tapahtumien läpikäymiseen.

Power Hour: varaa tunti, jonka aikana koetat hoitaa mahdollisimman monta juoksevaa asiaa.

Turvapaikka: Varaa parin tunnin vakiopaikka itsenäiseen työskentelyyn vähintään yhdelle päivälle viikosta. Käytä tämä hetki keskittymistä vaativaan tehtävään tai viikon aikana kertyneisiin pikkuhommiin.

Kommentteja: Osa ihmisistä piti tästä käytännöstä, osalle se oli liian raskas tapa ja vei viikosta liikaa ”reagointiherkkyyttä”. Oman mittaluokan löytäminen on siis tärkeää.

Sitaatti tutkimuksesta: ”Oli ihana tunne, kun tiesin, että on tietty aika, jolloin saan asian hoidettua.”

Julkaisemme joka viikko poimintoja Saku Tuomisen ja Pekka Pohjakallion kirjoittamasta kirjasta Työkirja – Työelämän vallankumouksen perusteet. Osa poiminnoista on lyhennetty ja muokattu blogiin sopivammiksi.

925

925 Design on paremman työelämän suunnittelutoimisto. Tehtävämme on saada ihmiset ajattelemaan rohkeammin, toimimaan järkevämmin ja väsymään vähemmän. Taistelemme työpäivien pirstaleisuutta ja sekavuutta sekä jatkuvaa kiireen tunnetta vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *