Palkkaa personal timer

Ongelma: Tuntuu siltä, että nykymaailmassa ihmisten kyvyt hallita elämäänsä, prioriteetteja ja ajankäyttöä eivät ole riittävällä tasolla ja asiaa voisi parantaa paljonkin. Ja koska ajatustyössä kaikki vaikuttaa kaikkeen, tämä koulutus voisi hyvin ulottua myös arjen hallinnan parantamiseen.

Idea: Koska kyse on niin suuresta ongelmasta ja keskeisestä asiasta, yritys voisi erilaisten kurssien sijaan palkata pysyvän ajankäytön hallinnan valmentajan, joka tasaisin välein analysoisi kaikkien työntekijöiden kanssa, mihin heidän aikansa ihan oikeasti menee ja mitä asialle voisi tehdä.

Kommentteja: Havaintojemme perusteella uskomme tämän olevan niin perustavanlaatuinen asia, että yksittäiset kurssit eivät välttämättä riitä muuttamaan tilannetta, vaan tarvitaan valmentaja, joka on itse aktiivinen ja tapaa jokaisen työntekijän muutaman kerran vuodessa.

Sitaatti tutkimuksesta: ”Yksi tämän hankkeen tärkeimmistä asioista minulle ovat olleet useat pienet ideat ajankäytön hallintaan. Ne ovat auttaneet tosi paljon.”

Julkaisemme joka viikko poimintoja Saku Tuomisen ja Pekka Pohjakallion kirjoittamasta kirjasta Työkirja – Työelämän vallankumouksen perusteet. Osa poiminnoista on lyhennetty ja muokattu blogiin sopivammiksi.

925

925 Design on paremman työelämän suunnittelutoimisto. Tehtävämme on saada ihmiset ajattelemaan rohkeammin, toimimaan järkevämmin ja väsymään vähemmän. Taistelemme työpäivien pirstaleisuutta ja sekavuutta sekä jatkuvaa kiireen tunnetta vastaan.

Avainsanat: ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *