Keskity päivän alkuun ja loppuun

Ongelma: Kuten olemme aiemmin todenneet, päivämme muistuttavat sadan metriä juoksua ilman alkua ja loppua. Säntäilemme sinne tänne. Kiire on valtava, muttemme oikein tiedä, mitä saamme aikaan.

Idea: Rohkaistaan työntekijöitä luomaan uusi tapa, jossa he käyttävät lyhyen ajan jokaisen päivän alussa ja lopussa suunnitteluun ja reflektointiin. Mitä teen tänään? Mitä tein tänään? Mikä oli hyvää ja mikä huonoa? Mitä teen huomenna? Jo viisikin minuuttia riittää.

Kommentteja: On todettu, että ihmiset, jotka suunnittelevat ja arvioivat päivänsä, ovat selvästi tehokkaampia kuin ihmiset, jotka eivät tee näin. Siksi siitä on pyrittävä tekemään nautittava tapa, jota ilman ei osaa olla – muuten se unohtuu muutaman viikon kuluttua.

Sitaatti tutkimuksesta: ”Työpäivän alussa ajatusten kerääminen ja mietintä, mihin haluaa päivän aikana keskittyä, toimii hyvin. Tavoite kirkastuu mielessä, eikä ole niin helppo hairahtua tekemään jotain muuta. Kun vielä päivän päätteeksi jäähdyttelee ja reflektoi päivän aikana tapahtunutta, niin voipi huomata helpommin, miten on pystynyt pitämään aamulla asetetuista tavoitteista kiinni. Auttaa myös pääsemään kiinni siihen, mistä pirstaleisuus päivässä muodostuu.”

Julkaisemme joka viikko poimintoja Saku Tuomisen ja Pekka Pohjakallion kirjoittamasta kirjasta Työkirja – Työelämän vallankumouksen perusteet. Osa poiminnoista on lyhennetty ja muokattu blogiin sopivammiksi.

925

925 Design on paremman työelämän suunnittelutoimisto. Tehtävämme on saada ihmiset ajattelemaan rohkeammin, toimimaan järkevämmin ja väsymään vähemmän. Taistelemme työpäivien pirstaleisuutta ja sekavuutta sekä jatkuvaa kiireen tunnetta vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *