Aloita yöhyvinvointiprojekti

Ongelma: Monet ihmiset nukkuvat nykyään aivan liian vähän ja huonosti. Vajaat yöunet heijastuvat suoraan työssä jaksamiseen, työtehoon ja omaan hyvinvointiin.

Idea: Lisätään unen tärkeydestä puhumista merkittävästi kampanjoimalla yöhyvinvoinnin puolesta. Ajatuksena on, että pidetään riittävän unen merkitystä esillä monella eri tavalla: järjestetään uniluentoja, tarjotaan alennuksia paremmista sängyistä, tehdään työpaikalle päiväunihuone ja niin edelleen.

Kommentteja: Ihmisille on tärkeää kokea, että työnantaja oikeasti välittää heistä. Satunnaiset liikuntakupongit eivät ehkä vielä saa tätä aikaan, mutta kun välittämisen signaaleja tulee eri muodoissa ja ne ulottuvat tärkeille elämänalueille, on työntekijäkin valmiimpi sitoutumaan ja panostamaan yritykseen ihan eri tavalla.

Sitaatti tutkimuksesta: ”Kun olen kuullut tutkimuksia siitä, mihin kaikkeen uni vaikuttaa, olen alkanut kiinnittää nukkumiseen ihan eri tavalla huomiota. Sen seurauksena olen huomannut, kuinka suuri huonosti nukutun yön merkitys on työtehooni.”

Julkaisemme joka viikko poimintoja Saku Tuomisen ja Pekka Pohjakallion kirjoittamasta kirjasta Työkirja – Työelämän vallankumouksen perusteet. Osa poiminnoista on lyhennetty ja muokattu blogiin sopivammiksi.

925

925 Design on paremman työelämän suunnittelutoimisto. Tehtävämme on saada ihmiset ajattelemaan rohkeammin, toimimaan järkevämmin ja väsymään vähemmän. Taistelemme työpäivien pirstaleisuutta ja sekavuutta sekä jatkuvaa kiireen tunnetta vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *