Virkamiehet ulos virastoista

Ei ole mikään niin kuin ennen. Virkamiehetkin ovat ryhtyneet vallan villeiksi.  Käynnistimme itsellemme epätyypilliseen tapaan eli nopeasti ja ketterästi kokeilun, jossa eri ministeriöiden asiantuntijat työskentelivät pari viikkoa sitten neljä päivää samassa, täysin mobiilissa työtilassa. Kokeilun tavoitteena oli lisätä ministeriöiden välistä yhteistyötä, tutustua toistemme töihin ja luoda uutta, hallinnolliset ja professionaaliset rajat ylittävää toimintakulttuuria käytännössä.

Työtapatesti

Eri ministeriöiden toisinaan hyvinkin vahvoissa siiloissa työskentelevinä olemme jo jonkin aikaa jakaneet vahvan tahtotilan siitä, että tarvitsemme yhä enemmän toisiamme ja toistemme osaamista. Olemme laatineet asiasta jos jonkinlaista suunnitelmaa ja esitystä, joissa perustelemme asiantuntevasti ja monipuolisesti eri näkökohdista sitä, miksi meidän olisi syytä tehdä enemmän töitä yhdessä. Aivan erinomaisia papereita!  Itse asia vain ei ole niiden kautta kovinkaan paljon edennyt. Niinpä päätimme ryhtyä toimeen!

Käytettävissämme oli työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) moderni Lumo –työtila Aleksilla. Ensimmäiseen kokeiluun osallistui itseni lisäksi kollega ulkoasiainministeriöstä, sisäministeriöstä sekä maa- ja metsätalousministeriöstä. Lisäksi Lumo:ssa työskentelee päivittäin erinäinen, osin vaihteleva joukko TEM:n virkamiehiä.

Nimesimme kokeilumme trendikkäästi Pop Up -työpäiväkokeiluksi. Ideana oli, että jokainen tulee  työtilaan omine töineen, kokouksineen ja muine menoineen, käyttäen Lumo-tilaa tukikohtanaan. Ensimmäinen päivä oli kenties antoisin! Ehkä johtuen uutuuden viehätyksestä, ehkä siitä, että kokouksia oli vähemmän, syntyi yhteisessä tilassa heti uutta keskustelua, joka johti jopa pariin uuteen ideaan. Taas tuli todennetuksi se, että ”innovaatiot syntyvät rajapinnoissa”, vaikka eivät nämä ideat vielä ihan innovaatioiksi tainneet edetä.

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa. Aiomme jatkaa eri muodoissaan Pop Up -työpäiväkokeilua pitkin syksyä. Toivottavasti se vakiintuu vähitellen normaaliksi toimintatavaksemme.  Tavoitteemme on löytää läheltä ministeriöitä eli ns. valtioneuvosto-kampusta jokin tila, joka olisi kaikkien käytettävissä ja popahdeltavissa matkalla kokouksesta toiseen, tapaamisesta kolmanteen…

Organisaatiot eivät tunnetusti ole pelkästään rakenteita ja fyysisiä tiloja, vaan erityisesti myös henkisiä ja virtuaalisia tiloja.  Uskon, että olemme Pop Up -työpäivillämme rakentamassa valtioneuvostokokonaisuuden (lue: kaikkien ministeriöiden) yhteistä henkistä tilaa paljon tehokkaammin kuin laatimalla asiasta muistioita. Jotain olemme siis selvästi vuosien varrella oppineet.

Työtavat testissä –juttusarjan tarkoituksena on kertoa työelämän tavoista sekä niiden muuttamisen ihanuudesta ja vaikeudesta eri ihmisten näkökulmasta. Tule sinäkin mukaan Työtapatestaajaksi!

Virpi Einola-Pekkinen

Virpi Einola-Pekkinen toimii kehittämispäällikkönä valtiovarainministeriössä tehtävänään julkishallinnon johtamisen ja toimintatapojen kehittäminen. Virpi sai tuliaisina Savonlinnan torilta joitakin vuosia sitten T-paidan tekstillä ”Liian villi virastoon”. Tämä slogan on toiminut vahvana innostajana siitä eteenpäin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *