Ilmarinen ja 925 Design luovat yhdessä parempaa työelämää

Ilmarinen ja 925 Design luovat yhdessä parempaa työelämää

Työelämän vallankumouksen seuraava vaihe alkaa

Työelämän vallankumouksen seuraava vaihe alkaa tänään. Nyt pureudutaan entistä syvemmin suomalaisten työpaikkojen arkeen. Uudessa hankkeessa jaetaan mm. vinkkejä hyvään työelämään YouTube-kanavan kautta sekä järjestetään paremman työelämän festivaalit.

925 Design aloitti työelämän ravistelun osana World Design Capital -hanketta. Tavoitteena oli löytää konkreettisia keinoja ja välineitä, joiden avulla tietotyössä voidaan keskittyä olennaiseen ja päästä oman työnsä herraksi.  Hankkeeseen liittyvässä tutkimuksessa selvisi, että työpaikoilla on antauduttu tekemään asioita ”kuten aina on tehty”. Työelämän vallankumouksen tavoitteena on, että ihmiset saavat aikaan enemmän ja väsyvät vähemmän.

Laajassa tutkimuksessa tietotyön arkea tutkittiin ruohonjuuritasolla muun muassa havainnoimalla erilaisia toimintatapoja, haastattelemalla 1300 työntekijää ja tekemällä taustatutkimusta yhteistyössä Työterveyslaitoksen kanssa. Eri työyhteisöt testasivat kaikkiaan noin 120 eri keinoa organisoida työtä paremmin. Lopuksi hankkeen keskeiset ideat koottiin Työkirjaan.

– Ihmisten hyvinvointi ja aikaansaaminen eivät ole ristiriidassa keskenään, vaan tukevat toisiaan. Aikaansaaminen on yrityksille strateginen tehtävä, josta haluamme heille kertoa. Autamme työyhteisöjä muuttumaan tapa kerrallaan, sanoo Idealist Groupin ja 925 Designin luova johtaja Saku Tuominen.

Nyt on seuraavan vaiheen aika, jolloin hanke jalkautuu entistä syvemmin suomalaisten työpaikkojen arkeen. Mukaan työhön paremman työelämän puolesta yhdessä 925 Designin kanssa lähtee myös Ilmarinen.

– Olemme mukana hankkeessa, koska uskomme hyvinvoivan työntekijän viihtyvän työssään, jaksavan paremmin sekä jatkavan työelämässä pidempään. Se on koko yhteiskunnan ja myös työeläkeyhtiön etu, sanoo Ilmarisen asiakkuusjohtaja Timo Aro.

Inspiroivia ideoita ja kansainvälisiä huippupuhujia
925 Design auttaa edelleen työyhteisöjä luomalla parempia työtapoja. Nyt myös YouTubeen on tänään auennut hankkeen oma 925-videokanava, jonka kautta jaetaan konkreettisia ideoita työelämään.

– Kerromme videoissa esimerkein, mitä toisilla työpaikoilla on tehty hyvin. Tarjoamme myös inspiroivia oppitunteja parempaan työelämään. Lisäksi etsimme ja jaamme parhaita vinkkejä maailmalta, kertoo 925 Designin toimitusjohtaja Pekka Pohjakallio.

Marraskuun 12.-13. järjestetään Helsingin Kulttuuritehdas Korjaamolla paremman työelämän festivaali. Mukaan keynote-puhujiksi ovat jo lupautuneet mm. Pulitzer-palkittu New York Timesin toimittaja Charles Duhigg ja innovatiivisia välineitä henkilökohtaiseen kasvuun tarjovan Mindvalleyn perustaja Vishen Lakhiani. Puhujien lisäksi festivaaleilla on esillä käytännön ajatuksia paremmasta unesta, ravinnosta, parhaista työkaluista sekä myös kiinnostavien työpaikkojen esittelyjä.

– Me olemme nyt työelämän murroskohdassa. Tämä tarkoittaa sitä, että työtä on tehtävä fiksusti. Ihmisiä pitää auttaa löytämään oman työnsä merkityksellisyys ja työyhteisöjen täytyy kehittyä yhdessä. Motivoituneet ihmiset tekevät parempaa tulosta, ja yritysten parantuneet tulokset vahvistavat hyvinvointiyhteiskuntamme rakenteita, Timo Aro sanoo.

Lisätietoja: 

www.925media.fi www.youtube.com/redesigning925
Pekka Pohjakallio, toimitusjohtaja, 925 Design, 050-557 1156, pekka@925design.fi
Saku Tuominen, luova johtaja, Idealist Group / 925 Design, saku@idealist.fi
Timo Aro, johtaja, asiakkuudet, Ilmarinen, p. 010 284 2266, timo.aro@ilmarinen.fi
Jouni Saarinen, markkinointijohtaja, Ilmarinen, p. 010 284 2320, /050 5569041, jouni.saarinen@ilmarinen.fi

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että noin 900 000 suomalaista saa työstään ansaitsemansa eläkkeen. 580 asiantuntijan voimin autamme asiakasyrityksiämme menestymään, työntekijöitä viihtymään työssään ja viettämään eläkepäiviään mahdollisimman hyväkuntoisina. Markkinaosuutemme on noin kolmannes ja eläkevastuiden katteena meillä on noin 30 miljardin euron sijoitusomaisuus. Lisätietoja: www.ilmarinen.fi

925 Design haluaa auttaa ihmisiä saamaan aikaa enemmän, mutta väsymään vähemmän. Yritys sai alkunsa World Design Capital Helsinki 2012 -hankkeesta, jonka aikana mm. haastateltiin työntekijöitä ja testattiin uusia työtapoja eri työyhteisöissä sekä julkaistiin bestseller-kirja ”Työkirja – Työelämän vallankumouksen perusteet”. Työyhteisöjä 925 Design auttaa luomalla parempia tapoja, yksi kerrallaan. Laajemmalle yleisölle se tuo nyt myös 925 Median, jonka tehtävänä on ajaa työelämän vallankumousta. 925 Media tarjoaa mm. tv-ohjelmia YouTubessa ja 925 Festivaalin marraskuussa 2013. Lisätietoja www.925design.fi.

925

925 Design on paremman työelämän suunnittelutoimisto. Tehtävämme on saada ihmiset ajattelemaan rohkeammin, toimimaan järkevämmin ja väsymään vähemmän. Taistelemme työpäivien pirstaleisuutta ja sekavuutta sekä jatkuvaa kiireen tunnetta vastaan.

Yksi kommentti kirjoitukseen “Ilmarinen ja 925 Design luovat yhdessä parempaa työelämää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *