Tee työtapa-check

Ongelma: Eri ihmiset suosivat hyvin erilaisia työskentely- ja viestintätapoja. Jotkut käyttävät mielellään sähköpostia, toiset haluavat puhua puhelimessa. Jotkut työskentelevät mielellään iltamyöhällä, kun toiset käyttävät hyväkseen aamun hiljaiset hetket. Tämä aiheuttaa joskus turhautumista, kun emme tiedä, kuinka reagoida esimerkiksi pomolta yöllä tulleeseen viestiin.

Idea: Järjestetään tiimissä työtapa-check, jossa jokainen kertoo suosimistaan työtavoista, esimerkiksi:

Miten mieluiten kommunikoi?
Milloin on parhaiten tavoitettavissa?
Mistä tietää, että häntä ei saa häiritä?
Onko tässä kuussa jotain, mikä vaatii erikoishuomiota?
Mikä on yleinen fiilis ja miten muut voivat vaikuttaa siihen?
Miten parhaita työtapoja (ns. best practises) voisi ottaa laajemmin käyttöön työyhteisössä?

Kommentteja: Työtavat ovat nimenomaan tapoja, tottumuksia. On hyvä aika ajoin analysoida, ovatko tavat parhaita mahdollisia. Tehdäänkö työyhteisössä järkevästi töitä yhdessä vai olisiko joillain alueilla parantamisen varaa. On myös tärkeää tunnistaa hyvät olemassa olevat tavat eikä muuttaa jotakin vain muuttamisen vuoksi.

Sitaatti tutkimuksesta: ”Todella hyvä. Ymmärsi monia asioita kollegoista. Ja pystyi hyvin kyselemään/haastamaan, miksi joku tekee tietyllä tavalla. Pisti itsekin miettimään asioiden tärkeyttä.”

Julkaisemme joka viikko poimintoja Saku Tuomisen ja Pekka Pohjakallion kirjoittamasta kirjasta Työkirja – Työelämän vallankumouksen perusteet. Osa poiminnoista on lyhennetty ja muokattu blogiin sopivammiksi.

925

925 Design on paremman työelämän suunnittelutoimisto. Tehtävämme on saada ihmiset ajattelemaan rohkeammin, toimimaan järkevämmin ja väsymään vähemmän. Taistelemme työpäivien pirstaleisuutta ja sekavuutta sekä jatkuvaa kiireen tunnetta vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *