Tapoja, tapoja

Tähän astisissa Energiahaaste-blogeissamme olemme Niinan kanssa pohtineet kolminaisuutta uni – ravinto – liikunta. Pohdinta jatkuu vastakin. Tällä kertaa aiheena on arjen työn suunnittelu.

925 Designin kulmakivi on tapojen muodostuminen ja huonojen tapojen korvaaminen paremmilla. Niinakin on puhunut säännöllisistä tapaamisista liikunnan kanssa ja välipalan kalenterimuistutuksista. Kovin yksinkertaisia asioita, jotka ovat kovin helppo unohtaa.

Sama tuntuu toistuvan työelämän arjessakin. Vaikka puhun ja koulutan ihmisille itsensä johtamista, tunnun itse lankeavan samoihin ansoihin toistuvasti. Luen jatkuvasti sähköpostia,  suunnittelen viikkoani veltosti, enkä varaa riittävästi aikaa mielen rentoutumiselle.

Olenkin viimeisen kuukauden aikana ottanut kolme uutta tapaa kokeiluun:

Maanantaiaamun kotihetki. 925 Designin viikkopalaveri alkaa kello 10.00. Olen ottanut tavaksi olla aamun siihen saakka kotona. Herään 6.30, laitan aamiaisen ja toivotan hyvät päivät perheelle. Sen jälkeen suunnittelen viikon kalenterin ja tyhjennän inboxin nollaan. Toimii minulle, ja olo on rauhallinen ja valmistautunut. Olen tehnyt tästä kalenteriini tapaamisen, johon ei saa koskea.

Säännöllinen saunahetki. Joka kolmas perjantai pyrin lähtemään Saunaseuralle jo kello 13. Minulle hidas saunominen on mielen huoltoa parhaimmillaan. Palautumista työviikoista, ajattelemista ja tilan luomista uudelle ajattelulle. Tämä on helppo työntää kalenterista “tärkeämpien” asioiden tieltä pois. Väärin. Mielen huoltamisen täytyy olla ajatustyöläiselle prioriteetti. Siis kalenteriin.

Tarkkaan harkittu sähköpostihetki. Minulle jatkuva sähköpostin lukeminen saa aikaan ahdistusta. Paljon sopivampi tapa on lukea napakasti ja tehdä muu aika muita töitä. Napakka lukeminen onnistuu minulta parhaiten kahvilassa, jossa on riittävän suuri pöytä. Taustalla on hälyä, mutta tuo häly on minulle epärelevanttia. Toimistossa keskittyminen posteihin on hankalampaa. Kalenteriin jälleen.

Minulle paras tapa ottaa niskalenkki tärkeistä asioista on siis laittaa ne kalenteriin.  Käsittelen yllä mainittuja uusia tapoja tarkemmin myös tulevissa blogikirjoituksissa.

Laturin energiatestin tulokset herättivät toimitusjohtajamme Pekan tajuamaan, että omalle hyvinvoinnille ja työteholle on tehtävä jotain. Pekan tavoite on saada syksyn aikana energiatasonsa nousuun valmentajansa Laturin Niina Palmun avustuksella. Blogin lisäksi energiahaasteen etenemistä voi seurata Pekan twitterissä @pohjakallio ja #ppenergia.

Pekka

925 Designin toimitusjohtajalla Pekalla on takanaan pari vuosikymmentä erilaisia liiketoiminnan, tuotekehityksen, innovaatiotoiminnan ja markkinoinnin johdon tehtäviä ympäri maailmaa. Pekan intohimo on merkityksen kirkastaminen ja parempi johtaminen.

Niina

Niina Palmulla on lähes 20 vuoden kokemus hyvinvointialalta motivoivien liikuntatuotteiden kehittämisestä, kouluttamisesta sekä ryhmäliikunnan vetämisestä. Tällä hetkellä hänen vastuulla on terveellisen ja aktiivisen elämäntavan edistämiseen suunnatun tuotteen kehitys Laturilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *