Takaisin alkuun

Koko energiahaaste on ollut aikamoinen mysteeri. Ajattelin aluksi, että liikunta on se helppo juttu, koska pidän siitä kovasti. Uskoin ongelmia tulevan ravinnon ja unen kanssa.

Toisin kävi.

Ja kyse tuntuu taas olevan tavoista. Keskiviikkoaamun klo 7 tenniksestä on tullut tapa. Niinpä käyn siellä uskollisesti. Siinä menevät hyvin yhteen tapojen synnyn kolme asiaa: rationaalinen (kuntoilu on hyväksi) emotionaalinen (tennis on kivaa ja sosiaalista) sekä ympäristö (pakkaan aina tenniskassin valmiiksi edellisenä iltana). Kaikkien näiden takia on aamulla helppo lähteä kohti tenniskenttiä.

Tämä lisäksi minun piti käydä joogassa ja salilla pari kertaa viikossa. Niistä piti tulla  tapoja. Ja kalenterissa piti olla treffejä treenien kanssa. Toisin kävi.

Rationaalinen puoli on kunnossa. Haluan treenata. Emotionaalinen puoli on puolitiessä. Olisi kiva treenata, mutta ekat kerrat ovat rankkoja, enkä jaksaisi erikseen mennä salille. Ympäristö on pielessä. Salikassi ei kulje mukana, vaikka tiedän, että tämä helpottaisi treenaamaan lähtemistä.

Liikuntaohjelma pitää siis aloittaa alusta. Kyselen neuvoja taas kerran energiavalmentajaltani Niinalta.

Miksei treenikassin pakkaaminen joogaan tai salille onnistu?” Toimiiko tenniskassin pakkaaminen paremmin, koska se on sovittu juttu pelikaverin kanssa?” Niina ihmettelee. Ja neuvoo perään, “kutsu myös muihin treeneihin kaveri mukaan, sillä se näyttää sinulle toimivan.

Treenikaverin suhteen Niina on varmasti oikeassa. Toisaalta aina kaveria ei saa mukaan. Salikassi pitäisi myös saada kulkemaan mukana. Tapani mukaan laitan tästä muistutuksen kalenteriin iltaisin. Salikassi odottaa jo valmiina, kun lähden töihin aamulla.

pekan-treenikassi

Niinalla on vielä muutama neuvo. “Lisätään ohjelmaan vielä tärkeä hyvinvoinnin elementti – arkiaktiivisuus. Se on hyvän kunnon pohja ja koostuu pienistä palasista. Aloitetaan kahdesta konkreettisesta asiasta: hissin käyttö on tästä lähtien kielletty ja kävele aina lounaspaikkaan.”

Hissi on nyt pannassa ja toimistomme läheisiin lounaspaikkoihin kävelenkin jo. Niinan neuvoista saan kuitenkin uuden idean: pyrin tästä lähin järjestämään useampia palavereja kävellen. Tästä alkaa uusi yritys saada liikunta kuntoon!

Laturin energiatestin tulokset herättivät toimitusjohtajamme Pekan tajuamaan, että omalle hyvinvoinnille ja työteholle on tehtävä jotain. Pekan tavoite on saada syksyn aikana energiatasonsa nousuun valmentajansa Laturin Niina Palmun avustuksella. Blogin lisäksi energiahaasteen etenemistä voi seurata Pekan twitterissä @pohjakallio ja #ppenergia.

Pekka

925 Designin toimitusjohtajalla Pekalla on takanaan pari vuosikymmentä erilaisia liiketoiminnan, tuotekehityksen, innovaatiotoiminnan ja markkinoinnin johdon tehtäviä ympäri maailmaa. Pekan intohimo on merkityksen kirkastaminen ja parempi johtaminen.

Niina

Niina Palmulla on lähes 20 vuoden kokemus hyvinvointialalta motivoivien liikuntatuotteiden kehittämisestä, kouluttamisesta sekä ryhmäliikunnan vetämisestä. Tällä hetkellä hänen vastuulla on terveellisen ja aktiivisen elämäntavan edistämiseen suunnatun tuotteen kehitys Laturilla.

Yksi kommentti kirjoitukseen “Takaisin alkuun

  1. Moi,

    Pieni viilaus tahdonvoiman määrään voisi auttaa. Itse innostuin videolinkkinne myötä hankkimaan Kelly McGonigalin teoksen Willpower Instinct, jossa aihetta on käsitelty. Ainakin itselle se ja Kellyn googletalk video ovat antaneet ihan uutta näkökulmaa tahdonvoiman kehittämiseen ja hyödyntämiseen.

    -Jani-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *