Rakenna away-day-kulttuuri

Ongelma: Firmojen etätyökäytännöt ovat hyvin epämääräisiä ja erittäin monessa yrityksessä työntekijöillä on sellainen olo, että jos ihan rehellisiä ollaan, etätyö ei ole suositeltavaa kovin usein. Samaan aikaan lähes kaikki työntekijät toivoivat nimenomaan etätyön lisäämistä.

Idea: Jos ei haluta sallia heti täyttä vapautta, luodaan aluksi selkeä käytäntö, jossa työntekijällä on oikeus pitää yksi away-day viikossa, esimerkiksi joka keskiviikko. Halutessaan sen voi jakaa kahteen puoleen päivään, vaikkapa tiistaiaamuun ja torstai-iltapäivään, jolloin on oikeus tehdä töitä kotona tai toimiston ulkopuolella. Uskomme, että tämä lisäisi työntekijöiden autonomian tunnetta ja työtehoa.

Kommentteja: Tämä luonnollisesti vaatii sen, että työntekijät ottavat itse vastuun aikaansaamisesta ja tietävät, mitä heiltä odotetaan. Ja sitä että työntulosta mitataan aikaansaannosten, ei ajan perusteella, koska muuten ajaudumme kysymään: mistä tiedän, että hän tekee koko ajan töitä?

Sitaatti tutkimuksesta: ”Mahtavuutta. Tuntuu siltä, että sain kaksi kertaa enemmän aikaan kuin työpaikalla, ja oli vielä kivaakin.”

Julkaisemme joka viikko poimintoja Saku Tuomisen ja Pekka Pohjakallion kirjoittamasta kirjasta Työkirja – Työelämän vallankumouksen perusteet. Osa poiminnoista on lyhennetty ja muokattu blogiin sopivammiksi.

925

925 Design on paremman työelämän suunnittelutoimisto. Tehtävämme on saada ihmiset ajattelemaan rohkeammin, toimimaan järkevämmin ja väsymään vähemmän. Taistelemme työpäivien pirstaleisuutta ja sekavuutta sekä jatkuvaa kiireen tunnetta vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *