Pidä palaveriton päivä

Ongelma: Monien ihmisten päivät koostuvat lähes yksinomaan palavereista, ja ne rikkovat päivän ja estävät pitkäjänteisen keskittymisen. Keskittymistä vaativat työt jäävät tehtäviksi varsinaisen työajan jälkeen, väsyneenä päivän tapaamisista.

Idea: Kokeillaan rauhoittaa yksi päivä viikosta, jolloin kenelläkään ei saa olla palavereja. Jos kokonainen päivä tuntuu mahdottomalta, voidaan sopia myös tietty aamu- tai iltapäivä, esimerkiksi tiistaisin kello 8–12. Tärkeää on, että tätä sääntöä ei saa rikkoa. Sen voi hyvin sanoa jopa asiakkaille. Meillä yrityksessä on palaverit kielletty tiistaiaamuisin, koska se lisää työtehoa. Yleensä vastaanotto on hyvä, jopa kateellinen.

Kommentteja: Toimii hyvin, mutta vaatii esimiehen sitoutumisen. Palaverittoman päivän aikana on mahdollista keskittyä pitkäjänteisempiin tehtäviin ja kokeilla vapaammin erilaisia itselle sopivia työtiloja.

Sitaatti tutkimuksesta: ”Tuntui alkuun mahdottomalta, mutta kaikki olivat kokeiluun todella tyytyväisiä. Voi kun saisimme pidettyä tästä kiinni jatkossakin.”

Julkaisemme joka viikko poimintoja Saku Tuomisen ja Pekka Pohjakallion kirjoittamasta kirjasta Työkirja – Työelämän vallankumouksen perusteet. Osa poiminnoista on lyhennetty ja muokattu blogiin sopivammiksi.

925

925 Design on paremman työelämän suunnittelutoimisto. Tehtävämme on saada ihmiset ajattelemaan rohkeammin, toimimaan järkevämmin ja väsymään vähemmän. Taistelemme työpäivien pirstaleisuutta ja sekavuutta sekä jatkuvaa kiireen tunnetta vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *