Pidä päiväkirjaa

Ongelma: Päivämme ovat niin kiireisiä, ettemme oikein saa otetta siitä, mitä niiden aikana tapahtui. Emme saa purettua huonoja asioita, muttemme myöskään tunnista hyviä asioita.

Idea: Rohkaistaan ihmisiä pitämään päiväkirjaa. Onnellisuustutkijat ovat sitä mieltä, että kiitollisuuspäiväkirja (gratitude journal) on yksi parhaista tavoista lisätä onnellisuutta. Tai sitten päiväkirja voi olla kehityskirja, jossa analysoidaan jokainen päivän aikana tapahtunut asia, jonka olisi voinut tehdä myös toisin.

Kommentteja: 925-hankkeen aikana havaitsimme, että ihmisille ”pelkkä ajatteleminen” on hyvin vaikeaa. Sen sijaan lähes kaikki pitivät kirjoittamista hyvänä ajattelun muotona. Monet liikkeenjohdon konsultit ja tutkijat suosittelevat pitämään jonkinlaista päiväkirjaa. Hyvin suuri osa huippujohtajista myös tekee niin.

Sitaatti tutkimuksesta: ”Kokeilin tapaa kirjata jokaisen päivän päätteeksi sellaiset asiat, jotka sain aikaiseksi ja joista olin ylpeä. Kun viikon päätteeksi katsoin listaa, olin positiivisesti yllättynyt. Viikko ei ollutkaan mennyt ihan hukkaan, vaikka siltä joskus tuntui.”

Julkaisemme joka viikko poimintoja Saku Tuomisen ja Pekka Pohjakallion kirjoittamasta kirjasta Työkirja – Työelämän vallankumouksen perusteet. Osa poiminnoista on lyhennetty ja muokattu blogiin sopivammiksi.

925

925 Design on paremman työelämän suunnittelutoimisto. Tehtävämme on saada ihmiset ajattelemaan rohkeammin, toimimaan järkevämmin ja väsymään vähemmän. Taistelemme työpäivien pirstaleisuutta ja sekavuutta sekä jatkuvaa kiireen tunnetta vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *