Pidä kotitunti töissä

Ongelma: Ajatustyössä kaikki vaikuttaa kaikkeen. Esimerkiksi rempallaan olevat kotiasiat vaikuttavat merkittävästi työtehoomme. Siksi myös ne pitäisi hoitaa kuntoon.

Idea: Annetaan työntekijöille mahdollisuus käyttää tunti viikossa kotiasioiden hoitamiseen. Varataan tämä tunti kalenteriin, jotta asioista ei tarvitse stressata muulloin. Tuona aikana voi esimerkiksi maksaa laskut, varata matkan tai sopia ystävien kanssa treffit.

Kommentteja: Koska tietotyöläinen prosessoi työasioita työ- ajan ulkopuolella, on loogista, että vastaavasti kotiasioita voi hoitaa työajalla, hyvällä omallatunnolla.

Sitaatti tutkimuksesta: ”Koko viikon oli levollinen mieli, koska tiesin, että olin varannut paikan hoitaa kotiasioita, jotka muuten vaivaavat takaraivossa.”

Julkaisemme joka viikko poimintoja Saku Tuomisen ja Pekka Pohjakallion kirjoittamasta kirjasta Työkirja – Työelämän vallankumouksen perusteet. Osa poiminnoista on lyhennetty ja muokattu blogiin sopivammiksi.

925

925 Design on paremman työelämän suunnittelutoimisto. Tehtävämme on saada ihmiset ajattelemaan rohkeammin, toimimaan järkevämmin ja väsymään vähemmän. Taistelemme työpäivien pirstaleisuutta ja sekavuutta sekä jatkuvaa kiireen tunnetta vastaan.

Yksi kommentti kirjoitukseen “Pidä kotitunti töissä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *