Parempaa unta etsimässä

Energiahaasten alkaessa Laturin Niina kysyi minulta nukkumistottumuksistani.  Sanoin nukkuvani koiran unta. Ensimmäinen havahtuminen tapahtuu siinä kello neljä aamulla ja herääminen viimeistään 6.30. Eikä olo ole virkeä. Aamun nuutuneisuus jotenkin antaa rytmin myös työpäivälle.

Kysyin Niinalta vinkkejä.

”Ensisijaisesti nyt fokus tulisi olla siinä, että saat riittävästi laadukasta unta.” Niina vastaa. ”Iltarutiinit ovat hyvä keino valmistaa kehoa ja mieltä nukkumaan. Töitä ei kannattaisi tehdä enää iltaisin, vaan varata aikaa rauhoittumiselle kuten kirjan lukemiselle. Leppoinen liikunta on myös hyvä unilääke. Kevyt iltakävely tai joogatunti voisi mukavasti irrottaa stressaavat asiat pois mielestä.”

Olen tottunut tekemään illalla töitä. En tiedä, pyörivätkö työajatukset unessa. Ajattelin kokeilla tapaa, jossa en tee töitä kello 19 jälkeen illalla. Varaan illan perhettä, kirjoja ja rauhoittumista varten.

Kevyt liikuntakin siis auttaisi nukkumaan paremmin. Pidän kovasti liikunnasta, mutta siitä ei ole tullut oikein tapaa. Aamutennis kuuluu jo rutiiniin. Iltakävelyjä unen parantamiseksi voisin kokeilla. Muusta liikunnasta lisää Energiahaasteen seuraavassa osassa.

Laturin energiatestin tulokset herättivät toimitusjohtajamme Pekan tajuamaan, että omalle hyvinvoinnille ja työteholle on tehtävä jotain. Pekan tavoite on saada syksyn aikana energiatasonsa nousuun valmentajansa Laturin Niina Palmun avustuksella. Blogin lisäksi energiahaasteen etenemistä voi seurata Pekan twitterissä @pohjakallio ja #ppenergia.

Pekka

925 Designin toimitusjohtajalla Pekalla on takanaan pari vuosikymmentä erilaisia liiketoiminnan, tuotekehityksen, innovaatiotoiminnan ja markkinoinnin johdon tehtäviä ympäri maailmaa. Pekan intohimo on merkityksen kirkastaminen ja parempi johtaminen.

Niina

Niina Palmulla on lähes 20 vuoden kokemus hyvinvointialalta motivoivien liikuntatuotteiden kehittämisestä, kouluttamisesta sekä ryhmäliikunnan vetämisestä. Tällä hetkellä hänen vastuulla on terveellisen ja aktiivisen elämäntavan edistämiseen suunnatun tuotteen kehitys Laturilla.

Avainsanat: , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *