Päivän ensimmäinen tunti

Usein päivä alkaa sillä, että hyökkäämme edessä olevien tehtävien kimppuun. Sähköpostien lukemiseen. Palavereihin. Puheluihin. Kuitenkin monen asiaa tutkineen mielestä päivän vaikeat asiat tulisi hoitaa ensin.

Fast Companyn -lehden nettisivuilla on mielenkiintoinen artikkeli siitä, miten menestyvät ihmiset käyttävät päivän ensimmäisen tunnin. Tässä muutamia esimerkkejä artikkelista.

Ei sähköposteja

Tumblrin perustaja David Karp yrittää parhaansa olla lukematta sähköpostejaan ennen 9.30 tai 10.00 aamulla. ”Ainakaan kotona niiden lukeminen ei tunnu hyvältä tai tuotavalta”, Karp kertoo Inc.:in henkilökuvassa. ”Jos jotain tärkeää on tekeillä, ihmiset soittavat tai tekstaavat minulle.”

Mielikuvaharjoittelua

Amerikkalainen self-help –guru Timothy Robbins ehdottaa, että varaamme aamuksi ”power Hour” –aikaa, ”30 minuutin thriven” tai edes ”hyvän työn vartin”. Kyseessä on aamuhetken mielikuvaharjoitus päivään. Mielikuva siitä, miltä päivä näyttäisi, jos kaikki olisi tänään niin kuin haluat.”

Robbinsin ”Hour of Power” – ajatuksia on saatavana ilmaisena MP3-nauhoitteena. Yhteenveto löytyy Mike McGrathin blogista.

Vaikeat asiat aamulla

Lifehackerin Gina Trapani on luonut järjestelmän tutusta ”Syö sammakko aamulla” –periaatteesta. Päivän vaikein asia kannattaa tehdä heti aamulla ennen kuin säntää sähköpostiin ja rutiineihin. Näin loppupäivänä on energiaa ja intoa muihin asioihin, jotka tuntuvat helpoilta. Trapani kehottaa illalla jättämään lapun pöydälle seuraavan päivän ”sammakosta”, jotta voit heti aamulla tarttua toimeen. Jo ennen aamukymmentä olet saanut aidon tunteen aikaansaamisesta.

Pekka

925 Designin toimitusjohtajalla Pekalla on takanaan pari vuosikymmentä erilaisia liiketoiminnan, tuotekehityksen, innovaatiotoiminnan ja markkinoinnin johdon tehtäviä ympäri maailmaa. Pekan intohimo on merkityksen kirkastaminen ja parempi johtaminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *