Aloitamme hankkeen luovan yrityskulttuurin rakentamisesta

Olemme käynnistämässä uutta kunnianhimoista hanketta, jossa tutkimme aidosti luovan yrityskulttuurin rakentamista. Toteutamme hankkeen kumppaniyritysten kanssa, joissa tutkimme mistä asioista aidosti luova yrityskulttuuri syntyy, mikä yrityksissä estää rohkeaa ajattelua ja ideoiden täytäntöönpanoa, ja millaisia ovat aidosti innovatiiviset yrityskulttuurit.

Mukaan haluamme yritysten päätöksentekijöitä (2–3 hlöä/yritys), joilta odotamme halukkuutta ja valmiutta osallistua:

  • henkilöhaastatteluun (n. 1h/ hlö) sekä tiimeineen nopeaan online-kyselyyn
  • kahteen workshoppiin (à ~2h)

Tutkimusvaihe toteutetaan huhti-toukokuussa, ja workshopit toukokuussa ja syyskuussa.

Keskeinen väittämämme on, että liian monessa yrityksessä luovuus on ”eristetty” muutamiin workshoppeihin tai vetäytymisiin. Arkinen day to day -luovuus, ongelmien luova ratkaisu ja mahdollisuuksien tunnistaminen on liian pienessä roolissa. Tavoitteemme on etsiä ja kehittää käytännönläheisiä ratkaisuja, joiden avulla luovuus tuodaan arkeen, päivittäiseen tekemiseen. Pohdimme, miten yrityksen kulttuuriin saadaan jalkautettua ”eri tavalla, paremmin” -toimintamalli, joka koskee kaikkea tekemistä.

Haemme hankkeelle TEKES-rahoitusta, minkä lisäksi pyydämme yrityksiltä pienen osallistumismaksun tutkimusvaiheeseen.

Hankkeen avulla keräämme tietoa ja vertailupohjaa erilaisten yritysten toiminnasta. Samalla herättelemme ihmisiä miettimään ajattelun laatua ja omia työskentelytapoja, jotka joko tukevat tai estävät luovaa ajatustyötä. Yhteisissä workshopeissa testaamme ajatuksiamme luovan kulttuurin kehittämisestä.

Mukaan lähtevät yritykset saavat:

  • yhteenvedon tuloksista
  • paikkoja vain yhteistyökumppaneille avoimeen seminaariin jossa esittelemme havainnot ja johon yritykset voivat kutsua sekä työntekijöitään että asiakkaitaan
  • ajatuksia oman työkulttuurin kehittämiseen.

Lisäksi aiheen tiimoilta kirjoitetaan kirja.

Haluaisitko mukaan hankkeeseen? Lisää hankkeesta voit lukea täältä. Mukaan voit ilmoittautua 4. huhtikuuta asti. Tiedustelut ja ilmoittautumiset ottaa vastaan projektipäällikkömme Essi Nousu.

925

925 Design on paremman työelämän suunnittelutoimisto. Tehtävämme on saada ihmiset ajattelemaan rohkeammin, toimimaan järkevämmin ja väsymään vähemmän. Taistelemme työpäivien pirstaleisuutta ja sekavuutta sekä jatkuvaa kiireen tunnetta vastaan.

Yksi kommentti kirjoitukseen “Aloitamme hankkeen luovan yrityskulttuurin rakentamisesta

  1. Olemme kiinnostuneet hankkeestanne kahdestakin syystä. Ensiksi edustamme maailman eniten testattua, tutkittua ja käytettyä organisaatiokulttuurin analysointimenetelmää Suomessa ja toiseksi tunnistamme kulttuurin uudistumisen ja strategisen menestymisen näkökulmasta aivan ratkaisevan tärkeänä. Kolmenneksi meillä on omassa työyhteisössä haasteena muuttaa omaa kulttuuriamme turvallisuushakuisesta tyytyväistarpeiseen suuntaan.

    yst.terv.Mika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *