Luo hetkellisiä ”hermokeskuksia”

Ongelma: Useissa yrityksissä on käynnissä niin monia hankkeita, että ne kaikkein tärkeimmät eivät aina saa ansaitsemaansa huomiota, vaan hukkuvat kaikkeen muuhun sälään.

Idea: Kun tiimillä on alkamassa isompi ponnistus, luodaan projektille omistettu tilapäinen työtila, jonka tarkoituksena on tehostaa yhteistä ajankäyttöä ja tuottaa energiaa yhdessä tekemiseen. On kätevää, kun aikataulut ja ideointien tuotokset voi pitää seinillä koko projektin ajan, eikä papereita ja välineitä tarvitse liikutella jatkuvasti paikasta toiseen. Voidaan myös sopia, että tiimiläiset ovat paikalla aina tiettyinä aikoina, vaikka mitään varsinaista palaveria ei olisikaan.

Kommentteja: Tämä ajatus toimi erittäin hyvin 925-testauksessa, kunhan pidetään mielessä, että projektitilassa on tärkeää olla paljon seinätilaa. Jos mahdollista, voi jopa maalata yhden seinän kokonaan IdeaPaint-maalilla ja minimissään varata tilaan reilusti fläppipaperia ja post-it-lappuja.

Sitaatti tutkimuksesta: ”Projektiin tuli ihan uudenlaista sähköä. Tuntui siltä, että tässä ollaan tekemässä jotain merkittävää.”

Julkaisemme joka viikko poimintoja Saku Tuomisen ja Pekka Pohjakallion kirjoittamasta kirjasta Työkirja – Työelämän vallankumouksen perusteet. Osa poiminnoista on lyhennetty ja muokattu blogiin sopivammiksi.

925

925 Design on paremman työelämän suunnittelutoimisto. Tehtävämme on saada ihmiset ajattelemaan rohkeammin, toimimaan järkevämmin ja väsymään vähemmän. Taistelemme työpäivien pirstaleisuutta ja sekavuutta sekä jatkuvaa kiireen tunnetta vastaan.

Yksi kommentti kirjoitukseen “Luo hetkellisiä ”hermokeskuksia”

  1. Mahtava idea! Tätä ideaa voimme ehdottomasti hyödyntää tiimimme kanssa. Yritykseni maahantuo Smart Wall Paint -tussitaulumaalia, joka on täysin vastaava tuote kuin Ideapaint, mutta on nyt saatavilla helposti Suomesta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *