Gary Keller opettaa sietämään kaaosta

Amerikkalaisen kiinteistömiljonäärin ja menestyskirjailijan, Gary Kellerin uusi kirja The One Thing – The surprisingly simple truth behind extraordinary results on ollut valtava menestys suuressa maailmassa (#1 Wall Street Journal Bestseller, #1 sekä Amazon Bestseller että New York Times Bestseller)

Se ei ole mikään ihme, sillä kirja pyrkii vastaamaan hyvin yksinkertaiseen kysymykseen: Miten me pärjäämme maailmassa, jossa lähes kaikki haluavat samaan aikaan sekä enemmän että vähemmän. Mikä on ratkaisu ihmiselle, joka on kunnianhimoinen (ja usein jopa hieman ahne), mutta samaan aikaan kaipaa mielenrauhaa ja läsnäoloa.

Kirja antaa mainoksissa suoraviivaisen self-help kuvan (”Acheive extraordinary resuls TODAY”), mutta se on vain osatotuus, sillä samaan aikaan Kellerin yksinkertainen viesti on itsestäänselvyydessään radikaali.

Hän neuvoo kaikkia käyttämään valtavasti enemmän aikaan sen yhden asian tunnistamiseen, mitä ovat kullakin elämän osa-alueella kaikkein tärkein (työ, perhe, terveys) ja hieman kärjistäen jättämään kaiken muun miltei rempalleen, oman onnensa nojaan ja hyväksymään, että seurauksena saattaa olla useita erityppisiä kaaoksia.

Hän toteaa hieman provosoiden, että valtaosa menestyvistä, erilaisia massiivisia todo –listoja tekevistä, sinne tänne säntäilevistä ihmisistä ei menesty listojen ansiosta vaan niistä huolimatta ja uskoo, että nopein, tehokkain ja levollisin tapa menestykseen on keskittyä joka päivä, joka ainoa päivä 4 tunnin ajan niihin yksiin asioihin, jotka ovat elämän eri alueilla kaikkein tärkeimpiä ja luottamaan että kaikki muu seuraa perässä.

Kuulostaako tutulta?

The One Thing ei ehkä ole maailmanhistorian suurin tai syvällisin kirja, mutta siihen käytetty aika tuskin menee hukkaan, koska viesti on arvokas ja hyvin perusteltu. Selkeän, helppolukuisen ja hyödyllisen kirjan trailerin löydät täältä.

 

Saku

925:n luova johtaja Saku on konsultoinut yli sataa yritystä Suomessa ja maailmalla ja kirjoittanut luovuudesta ja innovoinnista useita kirjoja. Sakun intohimo on ongelmanratkaisu sekä hienojen asioiden ideointi ja toteuttaminen.

Avainsanat: ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *