Peter Sengen klassikko antaa ajatuksia oppivaan organisaatioon

Peter Sengen kirja Fifth Discipline on klassikko ja jokaisen organisaatioasiantuntijan ”must-have”.  Kirja ei ole helpoimmasta päästä lukea ja ymmärtää, mutta suosittelen sitä kaikille, jotka haluavat astua hiukan syvemmälle organisaation kehittämisajatuksissaan.

Peter Senge kirjoittaa ihmisyydestä ja siitä kuinka me yleensä ajattelemme tai toimimme muutostilanteissa. Sengen on systeemiajattelun johtavia tutkijoita. Systeemiajattelussa kyky nähdä kokonaisuuksia on olennaista. Emme pysty erottamaan kokonaisuudesta yhtä osaa ilman, että sillä olisi vaikutuksia muihin systeemin osiin. Jokainen organisaatio myös toimii näin.

Kirja on täynnä ajatuksia herättäviä huomioita. Itselleni erityisesti kolahti ”viiveiden” arvostaminen. Itse olen aina ihaillut nopeaa ajattelua ja nopeiden johtopäätösten tekemistä, mutta Sengen kirjassaan tuo ajatuksen siitä kuinka organisaatiossa kaikki tapahtuu aina viiveellä. Jos viiveitä ei muisteta arvostaa ja yritetään puskea asioita liian nopeasti läpi, niin luodaan vain epätasapainoa. Muutos tulee viiveellä kuten suihkussa kuuma vesi. Kun haluat lämpöisempää vettä, niin väännät hanaa kuumemmalle, mutta sinun pitää odottaa hetki ennen kuin vaikutus tuntuu. Jos vain käännät hanaa vielä kuumemmalle luot erittäin epätasapainoisen tilanteen ja poltat ihosi.

Myös uuden asian tullessa eteemme, meidän pitää pysähtyä ja miettiä hetki, että mitä olemme siitä mieltä. Se ensimmäinen mielipide ei välttämättä ole oikein tai ainakin kannattaa miettiä, että miltä kantilta sitä mietit; asenteesi ja elämänkatsomuksesi on pohjana johtopäätöksellesi.

Kävin syksyllä tutustumassa lontoolaiseen Holland Park kouluun. Koulu on aikaisempina vuosina menestynyt huonosti koulujen keskinäisissä vertailussa, mutta nyt viimeisen viiden vuoden aikana parantanut tasoaan häikäisevästi ja on tällä hetkellä 3% parhaan joukossa koko Englannin yläasteista. Kuuntelin haltioituneena rehtori Colin Hallin puhetta, jossa hän puhui faktoista, mutta myös erittäin syvällisesti koulun filosofiasta ja visiosta, johon koko koulun henkilökunta on sitoutunut. Heidän perusfilosofiansa on istuttaa lapsiin vahva usko oman itsensä jatkuvasta potentiaalista muuttua ja kehittyä.  Joka käytävällä on inspiraatiokuvia menestyneistä ajattelijoista ja heidän inspiroivia ajatelmia.  He haluavat inspiroida oppilaita haluamaan oppimaan.

Peter Sengen kirjoittaa kirjassaan juuri tästä. Jatkuva oppinen on joka organisaation elinehto. Reflektointi ja kehitys, siihen pystymme me kaikki.

Sari

Energian etsiminen toimistoista, innostuminen, kannustaminen ja ilo ovat Sarin sydäntä lähellä. Sari kartoittaa parhaillaan työelämän muutoksia Suomen rajojen ulkopuolella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *