Kehitä persoonallisia traditioita

Ongelma: Monissa toimistoissa työpäivät alkavat helposti toistaa itseään, ja sen seurauksena yleinen energia hiipuu.

Idea: Luodaan yritykseen omia (eli siis ei muilta kopioituja) traditioita, jotka lisäävät yhteenkuuluvuuden tunnetta. Esimerkiksi: aina perjantaina 13. päivänä katsotaan yhdessä elokuva päivän päätteeksi. Tai aina kun Madonnan elämässä tapahtuu jotain suurta, tilataan pizzat.

Kommentteja: Tässä, kuten kaikissa ideoissa, olennaista on aitous ja luontevuus. Pakottamalla ei synny mitään hyvää. Esimerkiksi edellä mainittu, jonkun mielestä ehkä hieman kaukaa haetulta tuntuva Madonna-traditio, oli käytössä yhdessä yrityksessä, koska toimitusjohtaja oli suuri Madonna-fani. Se riitti syyksi ja toimi erinomaisesti.

Sitaatti tutkimuksesta: ”Edellisessä yrityksessäni oli tällaisia traditioita, ja se on yksi harvoista asioista, joita olen jäänyt kaipaamaan. Nyt kaikki on vähän turhan vakavaa.”

Julkaisemme joka viikko poimintoja Saku Tuomisen ja Pekka Pohjakallion kirjoittamasta kirjasta Työkirja – Työelämän vallankumouksen perusteet. Osa poiminnoista on lyhennetty ja muokattu blogiin sopivammiksi.

925

925 Design on paremman työelämän suunnittelutoimisto. Tehtävämme on saada ihmiset ajattelemaan rohkeammin, toimimaan järkevämmin ja väsymään vähemmän. Taistelemme työpäivien pirstaleisuutta ja sekavuutta sekä jatkuvaa kiireen tunnetta vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *