Järjestä teemaviikkoja

Ongelma: Työviikot muuttuvat rutiineiksi ja pienet tärkeät asiat pääsevät helposti unohtumaan.

Idea: Otetaan käyttöön mahdollisimman luontevia, työpaikan henkeen sopivia yhden viikon teemoja, jotka haastavat tekemään asioita eri tavalla, esimerkiksi:

Kehumisen viikko: luodaan tapa, jolla työtovereja on helppo ja luonteva kehua.
Pöydän siivoamisen viikko: kaikki siivoavat pöytänsä viikon aikana.
Kuuntelemisen viikko: käydään maanantaina lyhyt kurssi kuuntelemisen taidosta.
Taukojen pitämisen viikko: muistutetaan ihmisiä taukojen merkityksestä päivittäin.
Palaveriton viikko tai niin, että työpaikalla ei saa olla yhtään palaveria.
Istu eri pöytään lounaalla -viikko: rohkaistaan ihmisiä se- koittamaan vakiopaikkoja.

Kommentteja: Teemaviikot toimivat hyvin vain jos ne sopivat työpaikan henkeen ja suurin osa ihmisistä on niistä innoissaan. Päälle liimatut, keinotekoiset teemaviikot saattavat sen sijaan olla kiusallisia.

Sitaatti tutkimuksesta: ”Kokeilimme yhden viikon ajan sitä, että olimme hieman tavallista kiinnostuneempia työtovereidemme arjesta. Se tuntui alkuun hieman omituiselta, mutta lopputulos oli itse asiassa todella myönteinen.”

Julkaisemme joka viikko poimintoja Saku Tuomisen ja Pekka Pohjakallion kirjoittamasta kirjasta Työkirja – Työelämän vallankumouksen perusteet. Osa poiminnoista on lyhennetty ja muokattu blogiin sopivammiksi.

925

925 Design on paremman työelämän suunnittelutoimisto. Tehtävämme on saada ihmiset ajattelemaan rohkeammin, toimimaan järkevämmin ja väsymään vähemmän. Taistelemme työpäivien pirstaleisuutta ja sekavuutta sekä jatkuvaa kiireen tunnetta vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *