Avain oikean uran valintaan

Uran valinta tai muutos on vaikeaa ja hämmentävää. Columbia Universityn Motivational Centerin tohtori Heidi Grant Halvorson (@hghalvorson) kirjoittaa aiheesta blogissaan: http://bit.ly/Zh2XNt

Tutkijoiden mukaan olemme poikkeuksellisen huonoja tietämään, miltä jonkin asian tekeminen tulevaisuudessa tuntuu. Kuinka sitten voisimme tehdä järkeviä ratkaisuja?

Toki voimme valita uran, joka vastaa taitojamme. Kuitenkin vähintään yhtä tärkeä tekijä on motivaatio. Toisilla meistä pääasiallinen motivaattori on edistäminen – Halvorsonin termein ”promotion”. Toisilla  taas turvallisuus – ”prevention”. Kaikilla meillä on molemmat puolet, mutta toinen niistä dominantti.

Edistämiskeskeiset ihmiset ovat parhaimmillaan innovoinnissa, riskinotossa ja nopeassa työskentelyssä. Turvallisuuskeskeiset taas yksityiskohdissa, analyyttisessa ajattelussa ja suunnittelussa.

Monilla meistä on tuntuma omaan dominanttiin puoleensa. Ja Halvorson tarjoaa käyttöön myös työkalun.

On ilmeistä, miten tuntemalla omat motivaatiotekijänsä voi miettiä, mihin suunnata uraansa. Kuitenkin kaikkein mielenkiintoisinta on miettiä, miten tiimit tai dynaamiset duot täydentävät toisiaan.
Steve Jobs näki Applen alkuvaiheilla tuotteiden potentiaalin, mutta tarvitsi Steve Wozniakin rakentamaan tuotteen.
Pekka

925 Designin toimitusjohtajalla Pekalla on takanaan pari vuosikymmentä erilaisia liiketoiminnan, tuotekehityksen, innovaatiotoiminnan ja markkinoinnin johdon tehtäviä ympäri maailmaa. Pekan intohimo on merkityksen kirkastaminen ja parempi johtaminen.

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *